Woonzorg

Woonzorg Nederland

“We bieden onze bewoners een betaalbare, veilige en toegankelijke woning waar ze zelfstandig kunnen wonen. Onze ambitie is iedereen een fijn thuis te geven, met ruimte voor contact en ontmoeting in een zorgzame buurt.” Woonzorg Nederland zet zich in voor bijna 45.000 senioren en mensen met een zorgvraag. Deze mensen wonen in  circa 41.500 wooneenheden. “Een enorme verscheidenheid aan mensen, qua culturele achtergrond, qua inkomenspositie en qua vitaliteit. Zoveel bewoners, zoveel wensen.”

We zijn in gesprek met Egbert Tomlow, Vastgoed Adviseur bij Woonzorg. Egbert is onder andere verantwoordelijk voor de aanbesteding van de complexinspecties en actualisatie van de onderhoudsplannen voor het totale bezit van Woonzorg.

“Wij hebben momenteel een tender uitgeschreven waarin we op zoek zijn naar een adviesbureau dat voor ons de aankomende negen jaar elk jaar 1/3 van al onze complexen inspecteert en in ons MJOP programma Oprognose data actualiseert.” Het is voor Tomlow belangrijk dat alle inschrijvende adviesbureaus een goed beeld hebben van de complexen en de te verwachten werkzaamheden. “Vastgoed heeft veel kenmerken die in ons ERP-systeem niet zichtbaar zijn. Denk aan gebouw-demarcaties, erfgrenzen, omgevingsfactoren, geografische ligging, gebouwvormen en demografische gegevens. Voor het uitvoeren van de complexinspecties is deze informatie erg belangrijk”

De keuze voor Assetmaps

Assetmaps slaat een brug tussen openbare data en de complexdata van Woonzorg Nederland. “Door de datakaart van onze complexen te combineren met vele andere databronnen worden vastgoedvraagstukken beantwoord. Assetmaps is een uitermate geschikte oplossing om geografisch en visueel onze Assets in beeld te hebben.”

Assetmaps in de praktijk

Tomlow vindt Assetmaps dus een zeer handige tool. “Met Assetmaps hebben we in één omgeving alle relevante data en documenten van al onze ca. 900 complexen in kaart. Het is overzichtelijk en intuïtief in gebruik. Daarnaast kunnen we zoeken, filteren, analyseren en datavelden vergelijken. Daarmee is Assetmaps voor deze aanbesteding een mooie aanvulling op de data uit onze systemen.”

Assetmaps wordt momenteel gebruikt door de adviesbureaus die een offerte mogen uitbrengen voor de toekomstige inspectie werkzaamheden.

Toekomst

Volgens Egbert Tomlow is de aanbesteding een mooie used-case  om als vastgoedorganisatie kennis te maken met de mogelijkheden van Assetmaps. “We zien de meerwaarde van onze complexdata in een gis-omgeving en gaan na de aanbesteding met het gecontracteerde adviesbureau en Assetmaps aan tafel voor een vervolg.Ik zie zeker mooie toepassingen om archieflocaties en complex-certificaten te linken aan de Asset in de kaart. Onze complexarchieven zijn opgeslagen in sharepointmappen. Handig in de Cloud, maar het blijft zoeken naar de juiste complexmap. Met Assetmaps is het een stuk gemakkelijker.”

Vrijblijvende demo Assetmaps

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Assetmaps. Vul dan hieronder jouw gegevens in. We nemen dan contact met je op om een demo in te plannen. Dat kan uiteraard op locatie maar ook middels een videocall.