“Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die Assetmaps biedt. Het scheelt ons veel tijd. We kunnen snel beschikken over betrouwbare en actuele data die nodig zijn om een project goed in kaart te brengen. Pas als je alle data hebt, kun je een goed beeld vormen over het potentieel van een object”

Lees hier het hele interview met Martijn

Eemdracht Vastgoed

Eemdracht Vastgoed is een creatieve vastgoedontwikkelaar met een sterke regionale focus, altijd op zoek naar kansen om vastgoed en de omgeving mooier en beter te maken. We zijn in gesprek met Martijn Klein Hofmeijer;

“Wij zijn altijd op zoek naar de pareltjes, naar bestaande projecten die we kunnen herontwikkelen naar een nieuwe bestemming. Een voormalige slijterij in een woonwijk bijvoorbeeld, die transformeren we naar woningen. Of een kerk, waar we zes appartementen in maken. Omdat de vraag naar woningen nu groot is, sluiten we daar op aan. Maar we ontwikkelen niet alleen woningen, Eemdracht richt zich ook op het ontwikkelen van kantoren of bijvoorbeeld een gezondheidscentrum.”

Martijn Klein Hofmeijer is één van de eigenaren van Eemdracht Vastgoed, gevestigd in Amersfoort. Eemdracht maakt sinds een half jaar gebruik van Assetmaps, zeer tot tevredenheid.

De keuze voor Assetmaps

Martijn Klein Hofmeijer: “Wij gebruiken Assetmaps onder andere om nieuwe locaties te scannen, en alle informatie te verzamelen die relevant voor ons kan zijn. We zijn gespecialiseerd in vastgoed met een ‘verkeerde bestemming’, we maken een plan voor herontwikkeling en stappen vervolgens naar de gemeente om een nieuwe bestemming aan te vragen. Dan is het zaak dat de juiste informatie en data te verkrijgen.”

Hier komt voor Eemdracht de software van Assetmaps goed van pas. Waar Eemdracht voorheen via allerlei openbare databronnen een potentieel vastgoedproject in kaart bracht, lukt dat nu vele malen eenvoudiger. “Dat is wat ons betreft meteen ook de kracht van Assetmaps, dat de diverse openbare bronnen op één plek te vinden zijn en dat alle verzamelde data vervolgens digitaal kan worden opgeslagen.”

Eemdracht Vastgoed is erg enthousiast over de mogelijkheden die Assetmaps biedt. “Het scheelt ons tijd. We kunnen snel beschikken over alle betrouwbare en actuele data die nodig zijn om een project goed in kaart te brengen. Wat zijn de kadastrale gegevens, hoe ziet de omgeving eruit etc. Pas als je alle data hebt, kun je een goed beeld vormen over het potentieel van een object en eventuele herontwikkeling. We gebruiken Assetmaps nu standaard in ons werk.”

Via de software zijn locaties ook visueel goed te bekijken, bijvoorbeeld door middel van de Obliek Tool. “Dat is echt heel handig, via deze tool kunnen we projecten waar we in geïnteresseerd zijn zien, zonder dat we fysiek aanwezig hoeven te zijn.”

Toekomst

Martijn Klein Hofmeijer: “Nu kopen we bestaand vastgoed, herontwikkelen we deze locaties en verkopen vervolgens de getransformeerde woningen of kantoren door. Uiteindelijk willen we toewerken naar het deels behouden van projecten, ze in eigen portefeuille houden. Ook dan komt Assetmaps van pas. Via Assetmaps kunnen we niet alleen allerlei informatie verzamelen, ook het bewaren van relevante informatie is heel gemakkelijk. Denk aan alles wat belangrijk is voor een locatie. Een huurderscontract, energie labels, onderhoudscontracten. Alles wordt digitaal opgeslagen op de plek van de locatie, in een eigen archief, digitaal gekoppeld aan de plek van het object. Buitengewoon efficiënt.”

Zouden jullie Assetmaps aanbevelen?

“Jazeker, absoluut. Dat doen we nu al.

Vrijblijvende demo Assetmaps

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Assetmaps. Vul dan hieronder jouw gegevens in. We nemen dan contact met je op om een demo in te plannen. Dat kan uiteraard op locatie maar ook middels een videocall.